Sidor

söndag 21 januari 2018

Resemässan 2018

Resemässan, som är en synnerligen populär tillställning, arrangerades 18-21.1.2018 i Helsingfors mässcenter. Så värst mycket nytt utbud på resemål, kunde jag emellertid inte upptäcka på mässan. Det var dock ett trevligt lördagsnöje nöje att besöka mässcentret, trots stor trängsel. Det kändes som om man, åtminstone för en stund, skulle ha befunnit sig utomlands.

Det bästa med resemässan är att det finns en massa kunniga reseproffs på plats, som ka ge råd och tips åt oss reslystna. Det här i kontrast till den krassa vardagen, där vi i först och främst är hänvisade till intenet, för att få närmare information om olika resemål.

Upptäck Afrika – Åk till Tanzania

Resebyråer, som betjänar vid gatuplan, får man leta efter med ljus och lykta. Vi börjar allt mer leva i ett samhälle, där det är nätkontakt som gäller. Personlig betjäning får man leta efter. För en hel del människor passar detta alldeles utmärkt, men jag tror att vi pensionärer gärna skulle se lite mera personlig betjäning även på så kallat gatuplan.

På mässan försökte jag lite spana efter reklam för resor för oss pensionärer. I folkvimlet kunde jag inte upptäcka något sådant. Finlands 1,5 miljoner pensionärer borde väl vara varje resebyrås målgrupp.

Ett flygbolag med vänlig och bra betjäning

PS! Resemässans hemsidor finns i en finsk- och engelskspråkig version, men inte på svenska! Skärpning bästa  arrangör! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stannar bilen i garaget?

I statens senaste rekordstora tilläggsbudget finns en större satsning på klimat och miljö. Finland satsar stort på bl.a. att utveckla järnv...