Sidor

lördag 2 december 2017

Det händer i Rödbergsbubblan

Renoveringen av Stora Robertsgatan är nu klar. Gågatan, som har kommit att kosta nästan två miljoner euro, har fått ny stenbeläggning, nya träd, bänkar och cykelställ.

Roban invigdes som gågata 1985 från att ha varit en normal gata med biltrafik och spårvagnstrafik. I och för sig känns tanken på spårvagnstrafik på gågatan som fascinerande, men jag skall inte klaga, ty idag korsar hela tre spårvagnslinjer Rödbergsbubblan, nämligen linjerna 1, 3 och 10.

Biltrafiken på gågatan har genom tiderna varit ett problem och kommer enligt min mening även i framtiden att utgöra ett problem, om staden inte bättre övervakar bilarnas framfart på gågatan.




En effektivare övervakning, inkluderande bötfällning, borde inte vara så kostsam, då bilisterna kommer i vilket fall som helst att stå för en del av kostnaderna. Vi, som bor i Rödbergen kräver att staden genast från början tar gågatans trafikproblem på allvar.

Lilla och Stora Robertsgatan lär förövrigt ha fått sitt namn efter ministerstatssekreteraren, greve Robert Henrik Rehbinder (1777–1841), som de ryska tsarerna lär ha tyckt om, för dels var han en lojal undersåte och dels bemödade han sig att bevara lugnet i Finland så ryssarna inte skulle få en anledning att blanda sig i storfurstendömet Finlands inre angelägenheter.




I väntan på sommaren och ett strålande terrasväder!


Källa HBL https://www.hbl.fi/artikel/nytt-hopp-pa-stora-robertsgatan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stannar bilen i garaget?

I statens senaste rekordstora tilläggsbudget finns en större satsning på klimat och miljö. Finland satsar stort på bl.a. att utveckla järnv...