Sidor

söndag 18 februari 2018

KATTER I TAMMERFORS

Förra lördagen var det dags att lämna Rödbergsbubblan för en utflykt ända till Tammerfors. Jag hade fått som födelsedagspresent teaterbiljetter för två. Frun och jag valde att åka till Tammerfors för att uppleva musikalen Cats på Tammerfors teater (Tampereen teatteri) och för att träffa goda vänner.

Tammerfors teater är en anrik teater, som började sin verksamhet år 1913. Byggnaden där teatern nu befinner sig i invigdes i februari 1913.

Cats är en dansmusikal med musik av Andrew Lloyd Webber, som har gått för fulla hus i Tammerfors. Musikalen hade urpremiär den 12 maj 1981 på New London Theatre i London. För dem som inte sett Cats, rekommenderar jag att åka till Tammerfors.




Den mest kända sången i musikalen är utan tvivel Memory, som sjungits in på skiva av många världsstjärnor, bland dem Elaine Paige och Barbra Streisand. Elen Paige kan ses och höras på YouTube via följande länk  Memory .

 På finlandssvenskt håll dyker dock melodin i Memory upp i ett helt annat sammanhang d.v.s. när det sjungs snapsvisor. Bosse Österbergs text påminner förstås inte alls om den ursprungliga sångtexten, men texten är rolig. Kolla texten här Minnet.

På tal om teater, kan du i Rödbergsbubblan kolla upp teaterutbudet i Helsingfors Kolla https://tomjohan.blogspot.fi/p/balett-och-teater.html?


När var du senast på teater?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stannar bilen i garaget?

I statens senaste rekordstora tilläggsbudget finns en större satsning på klimat och miljö. Finland satsar stort på bl.a. att utveckla järnv...