Sidor

torsdag 6 februari 2020

Behöver seniorer digital handledning?

ENTER ry är en förening för seniorer, som är intresserade av dagens informations- och kommunikationsteknik.

Jag anslöt mig nu i januari till föreningen för att bli en digital handledare för seniorer. För tillfället skolar Enter mig för den uppgiften via en för ändamålet skräddarsydd kurs vid arbetarinstitutet.

Enligt Enter är ”många vardagliga tjänster, som är viktiga för oss seniorer, nuförtiden tillgängliga enbart på nätet. Men trots detta visar studier att motivationen att bekanta sig med nya apparater eller teknik sjunker i pensionsåldern.  Vi i Enter vill inte hamna utanför.  I stället vill vi hänga med i utvecklingen och lära oss använda dagens kommunikationsmedel på våra egna villkor”.

Jag vill heller inte bli efter i den digitala utvecklingen och hoppas att det gäller även för alla andra seniorer. ENTER ry erbjuder gratis handledning på ca. 80 olika ställen i Nyland.  Mera information om föreningen hittar du på nätet via adressen https://www.entersenior.fi/se/ .

Frivilliga handledare från ENTER ry ger digital handledning även på svenska på ett flertal bibliotek i Helsingfors samt även i Esbo och Vanda. Det behövs dock fler svenskspråkiga handledare, som är beredda att stötta sina jämnåriga på svenska. Därför ställer jag också upp. Hänger du med i den digitala utvecklingen?

Läs mera on den här möjligheten via följande bibliotekslänk  (Helmet)
Digital handledning på svenska .

Vi seniorer behöver nog digital handledning, inte sant!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stannar bilen i garaget?

I statens senaste rekordstora tilläggsbudget finns en större satsning på klimat och miljö. Finland satsar stort på bl.a. att utveckla järnv...