Sidor

lördag 14 mars 2020

Det finns bokhandlar också på andra ställen än Esplanaden och Aleksandergatan!

Bokhandelskommersen för oss vanliga bokköpare har koncentrerats till få aktörer av typ Akademiska bokhandeln, Suomalainen kirjakauppa och nätbokhandeln Adlibris. Det finns dock bokhandlar utanför stadskärnan, som det är värt att bekanta sig med.

Det är med glädje att konstatera att i Rödbergen finns en "egen" kvartersbokandel vid namn NIDE vid Fredriksgatan 35, som är en bokbutik för bokälskare och kultur- och konstentusiaster. Nu har NIDE också Avisados facklitterära böcker till salu d.v.s. Eläkettä & eliksiiriä, Työtä & timantteja, Pätkiä & potkuja och Mökkeilyä & mansikoita.

Som granne på samma adress som NIDE befinner sig även C. Hagelstams Antikvariat, som är en av Finlands största antikvariat. Ett stenkast från Fredriksgatan 35 finns dessutom på Bulevarden 7 bokhandeln Ruslania (https://ruslania.com/se/).

Det lönar sig definitivt att bekanta sig med bokutbudet utanför staden absoluta centrum!



NIDE




Bokhandlar i Helsingfors






2 kommentarer:

  1. Hoppas pappersboken har en framtid så både bokhandel och biblioteksväsen överlever med sin kärnupppgift, utan att behöva ta in krimskrams som inte hör hemma där. Tack för intressant tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar. Boken är värd att stödas!

      Radera

Stannar bilen i garaget?

I statens senaste rekordstora tilläggsbudget finns en större satsning på klimat och miljö. Finland satsar stort på bl.a. att utveckla järnv...