Sidor

söndag 25 mars 2018

La semaña española - Den spanska veckan

Min spanska vecka började förra onsdagen i Kampens servicehus med spanska för seniorer. Vi är omkring 20 seniorer på kursen, varav beklagligtvis enbart två representerar det manliga könet. Kursen riktar sig till lite längre hunna. En gång i veckan, på onsdag morgon, samlas vi för att studera spanska. 



På torsdagen blev det att testa västmetron till Hagalund för att uppleva teater på spanska. Esbos stadsteater gästades av La Tristura från Spanien med Cine. Pjäsen berättar om barnarov, som var vanligt under Francos diktatur. Det är en teaterpjäs som skiljer sig från mängden. Temat är tragiskt, skådespelarna skickliga och regin annorlunda, men lyckad. Cine var definitivt värd ett besök utanför Rödbergsbubblan https://espoonteatteri.fi/esitykset/cine/.

På lördagen blev det dags för en balettupplevelse á la Spanien, då Don Quijote stod på programmet på nationaloperan. ” Don Quijote som hör till de betydande verken inom den klassiska baletten för tittarna till en spansk by, till dess värme och dess temperamentsfulla människor”. En fartfylld balettupplevelse av högsta klass. Rekommenderar varmt!

Una semaña magnifica

PS! Ny spansk serie Señora börjar på Yle Teema 28.3.
PS!! Slovakiens dansteater uppför Carmen på Alexandersteatern 8.4.2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stannar bilen i garaget?

I statens senaste rekordstora tilläggsbudget finns en större satsning på klimat och miljö. Finland satsar stort på bl.a. att utveckla järnv...