Sidor

lördag 18 augusti 2018

DAGS ATT VAKNA UPP UR SOMMARDVALAN


Björnar går i ide när vintern närmar sig, medan vi människor igen faller istället i sommardvala senast efter midsommar, särskilt en sommar som denna. Sommarvillan är något av ett ide för oss, där pulsen börjar slå långsammare och en avslappnad lättja infaller.

Hur som helst så närmar sig hösten och det är dags att råda bot på sommarlättjan. Tidningarna börjar redan nu vara fulla med tips om hur vi skall banta bort sommarkilon och andra råd hur man bäst kan få upp farten efter en välförtjänt semester.

I september inleder medborgar- och arbetarinstituten sina terminer. För oss pensionärer står nämnda institut för ett intressant och ofta också ett förmånligt kursutbud.

Jag deltar i kursen spanska för seniorer där medelåldern torde röra sig över 70. Vår lärare sade, med glimten i ögat, att hen förstår nog att vi inte kommit för att studera, utan för att hålla demensen på avstånd. Särskilt språkstudier lär nämligen sätta fart på hjärnaktiviteten och vara ett utmärkt läkemedel mot demens.
Arbis kursprogram kan du ta del av via https://www.hel.fi/arbis/sv / .

Samtidigt med arbetarinstituten slår också stadens teatrar upp sina dörrar. Höstens storsatsning är CHESS, som har premiär 8.9.2018 på Svenska Teatern. I Helsingfors finns ett digert utbud på både teater och balett, som det lönar sig att ta del av. En pensionärs hjärna mår bra av kulturella impulser av olika slag.


foto: Pixabay


En hel del av utbudet kan du hitta även via http://tomjohan.blogspot.com/p/balett-och-teater.htmlhttp://tomjohan.blogspot.com/p/balett-och-teater.html.

Har du vaknat upp ur sommardvalan? Några planer för hösten?    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stannar bilen i garaget?

I statens senaste rekordstora tilläggsbudget finns en större satsning på klimat och miljö. Finland satsar stort på bl.a. att utveckla järnv...